Po raz pierwszy w naszej szkole została zorganizowana Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności pod patronatem Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Główną tematyką tegorocznej edycji są Owoce i warzywa – przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka.
Etap szkolny olimpiady odbył się 6 listopada br. Do dalszego etapu przeszła Agata Jewuła – uczennica klasy 2e.
Agacie serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów na etapie okręgowym i miejmy nadzieję na etapie centralnym.
Jednocześnie chciałabym zachęcić uczniów klas biologiczno-chemicznych (i nie tylko) do przygotowywania się do następnej edycji, która odbędzie pod znakiem mleka i jego przetworów. Myślę, że warto poszerzyć wiedzę o tak ważny temat, jakim jest racjonalne żywienie człowieka.
Chętne osoby proszę o kontakt ze mną,
Anna Włodarczak.